משלוח חינם בהזמנה מעל 200 ש”ח

0

אין מוצרים בסל הקניות.

תנו לנו לחשוף בפניכם את העולם המופלא של קפה ספשלטי

הידעתם שכ-10% מערביקה בלבד עומדים בקריטריונים של קפה ספשלטי? פולי קפה אלה הם מיוחדים. המטרה שלנו היא לחשוף את הפוטנציאל שלהם, להפוך כל גוון של טעמם למורגש וכל תו של ארומה למוחשי.
אז תוכלו ליהנות מכל גרם ולחוש תחושות שובות לב של הדומדמניות השחורות שחוממו על ידי השמש הקנייתית, האשכולית מגואטמלה שממריצה כמו הבריזה הקריבית, ונשימת היסמין הקלילה של אתיופיה. עולם קפה ספשלטי יקסים אותך. לא רק תיהנו מקפה ייחודי זה כמוצר: אלא הוא יספר לכם סיפורים ויזכה בהילה וערך שאי אפשר לחשב כמו שער חליפין.
קפה ספשלטי הוא אצילי ואקסקלוסיבי. הוא התוצאה שתלויה בעבודה, בחיפוש יצירתי ובהשראה של אנשים רבים: אלה שמגדלים וקוטפים ואלה שמעבדים ומספקים אותו. לאחר מכן, מגיע הזמן להפוך פולי קפה ירוקים נבחרים לתמצית טעם וארומה מעודנת. זו המשימה של הקולים. המנגינה הסופית של הקפה תלויה בכל המעורבים. ואף אחד לא נשאר אדיש כשמנגינה זאת מתנגנת!
קפה הוא הייעוד שלנו, ואנו רוצים לחלוק אתכם את ההנאה מהעבודה שלנו. אם אתה אוהב קפה, אזי הפגישה שלנו אינה מקרית. ננהל מערכת יחסים ממושכת עם שמחה וסיפוק הדדיים.
ראשית, אנו רוצים להציע לכם לגלות את העקרונות עליהם אנו מקפידים באופן עקבי בכל שלבי העבודה עם קפה.

איכות

אנחנו משתפים פעולה עם חברות אירופאיות שמקיימות קשר ישיר עם החקלאים ובוחרות רק את הבאטצ'ים שעומדים בקריטריונים של קפה ספשלטי. דובדבני קפה נקטפים באופן ידני בשלים בלבד ונשמרים בקפידה על כל שלבי העיבוד.
אנחנו מציעים לכם רק את הקפה שאנחנו הכי אוהבים: אנחנו מבקשים דוגמאות מהספקים, טועמים אותן, בוחרים את הזנים הטובים ביותר ומייבאים אותם. אך לפני שאנחנו מקבלים את הקפה, המומחים מעריכים אותו. כדי לעמוד ברמת הקפה ספשלטי, על הפולים להיות מדורגים לפחות 80 נקודות מתוך 100 בסולם מערכת הציונים Q ולעמוד בשלושה קריטריונים עיקריים:
• רושם חזותי: ללא פגמים, צבע אחיד;
• תכונות אורגנולפטיות: איזון טעם וארומה, סיומת וטעם לוואי;
• "טרואר" – התנאים הסביבתיים: מקום גידול, אקלים, קרקע, גובה מעל פני הים.

מבחר זנים של הקפה שלנו עומד בכל המדדים של הערכת איכות בציונים מעל 85 נקודות.
כל זן נקלה בצורה שונה, תוך שימת דגש על התכונות הייחודיות של הטעם והארומה. אנו מבצעים כדרך קבע טעימות בפרוטוקול מיוחד שנקרא "קאפינג" (cupping) ומתארים את המדדים והתחושות בצורה מערכתית. אנו עובדים על כל סוג פולי קפה עד שהוא חושף את מלוא הפוטנציאל שלו.

ועוד דבר: אנחנו קולים את פולי הקפה לפי הזמנה בלבד: אתם בוחרים את הכמות, ואנו שולחים את ההזמנה מיד ואתם מקבלים את הקפה הקלוי הטרי ביותר.

שקיפות & עקיבות

עקיבות מלאה ושרשרת אספקה קצרה הם בעלי ערך בקפה ספשלטי. ניתן לעקוב אחר המסלול של אצוות הקפה בכל שלב, החל מהמטע וכלה בקלייה. אתה מקבל מידע מלא על מקורם ועיבודם של פולי הקפה ויכול לדמיין את מורכבות הדרך הזו ואת חשיבות התפקיד של כל אחד שלוקח בה חלק.
כשאתה קונה חפיסה של 250 גרם קפה, אתה יודע עליו כמעט הכל: גובה הגידול, הטופוגרפיה, הרכב הקרקע, תנאי האקלים באזור, שם החקלאי ושיטת העיבוד. בואו נסכים שאפילו יצרני יין הכי מפורסמים לא תמיד מוכנים לספק מידע כזה.

קליית קפה

ליבירה מציעה קפה שנבדק בפרופילי קליה שונים. כתוצאה מכך, בחרנו את הפרופיל האופטימלי המאפשר לך להרגיש את כל גווני הטעם והארומה, ואת התכונות הטובות ביותר ואת האופי הכללי של התנאים הסביבתיים. אנו שומרים פרופילים אופטימליים עבור הקליות של כל זן מסוים כדי להבטיח את אחידות הטעם.
אנו קולים קפה בקולה חדשני שיש לו בקרה על כל פרמטר קליה.
המטרה שלנו היא לחשוף את הטעם והארומות של כל סוגי פולי הקפה ולא להתאים את הפולים לשיטת הכנה ספציפית. לכן אנחנו בוחרים בגישת קליה Omni Roast. על ידי שימוש בשיטה זו, הקלייה מתאימה גם לקפה פילטר וגם לאספרסו כאשר היא מדגישה את המאפיינים הייחודיים של כל זן ומספקת איזון נכון של חומציות, מתיקות וגווני פירותיות. Omni Roast דורש מיומנויות ספציפיות, ניסיון ובקרת איכות מדויקת, ולכן אנו מפתחים ומשפרים את התהליך הקלייה ללא הרף.

אריזה

אנחנו אורזים את הקפה ביד ובכך פולי הקפה נקיים מפגמים שעלולים לשנות את איזון הטעם והארומה או להשפיע את תוצאות הקלייה.

 

תמחור

אנחנו קובעים את מחיר הקפה על סמך מדדי איכות: אנו בודקים את הקפה לאחר הקלייה כדי לוודא שציון האיכות תואם את ציון הספק. נקודות ציון האיכות, יחד עם מידע נוסף, נמצא על גבי על האריזה. מכלול מידע זה מספיק כדי לעשות בחירה מושכלת.

פולי קפה אתיופיה גורבוטה באריזה
תן לקפה שלך לנוח... ועוד שלושה טיפים

במהלך הקלייה, פולי הקפה פולטים פחמן דו חמצני (CO2) שפוגע בטעם והארומה הנקיים של הקפה ומקנה לו גווני טעם מעושן לא אופייניים. 70% מהפחמן הדו חמצני שנוצר מתנדף תוך 24 שעות לאחר הקלייה. אך לוקח זמן משמעותי עד ש 30% הנותרים של CO2 ייעלמו. לכן, הקפה צריך לנוח לאחר הקלייה:

  • 5 ימים

    הזמן המינימלי עד להכנה של קפה פילטר

  • 10 ימים

    הזמן המינימלי עד להכנת אספרסו

  • חודש אחד

    לאחר מספר שבועות, טעם הקפה הופך לעשיר יותר והוא עדיין שומר על טריות הקלייה. מנוחה של 1-1.5 חודשים היא שיא הארומה והטעם של הקפה. יחד עם זאת, אם אתם מאחסנים קפה קלוי טרי בצורה נכונה, במיכל מתאים או בשקית אטומה, תוכלו ליהנות ממנו אפילו למשך מספר חודשים.

קפה ספשלטי דורש תשומת לב מיוחדת להכנה, בישול ואחסון. אחרי הכל, חיוני לשמר את מאמציהם של החקלאים והקולים כדי לחשוף את אופיו של הקפה במלואו.
• אנו ממליצים לקנות מטחנה שמסוגלת לטחון קפה בצורה אחידה לשיטות ההכנה שאתם מעדיפים.
• אין לטחון קפה "לאחר כך": בכל שיטת הכנה, צריך לטחון כמות הקפה בדיוק כפי הנחוץ למשקה שמכינים, ולהשאיר את פולי הקפה הנותרים בכלי סגור.
• אחסן קפה בטמפרטורת החדר במיכל או שקית אטומים וחסיני אור.

צוות ליבירה בטוח שאנשי מקצוע צריכים לפתח את תרבות המוצר שלהם ולא רק להתקיים ממוצר שכבר קיים. בואו נבנה את עולם הקפה הספשלטי ביחד!

© כל הזכויות שמורות - 2025, קפה ליבירה
פותח על ידי